Les escoles s’endinsen en la vida de Torras i Bages i Sert

Durant aquest curs escolar, les escoles s’endinsen en la figura de Torras i Bages i Josep Maria Sert a través d’una visita guiada a la Catedral de Vic. Una proposta pedagògica liderada pel Bisbat de Vic i que s’emmarca dins d’Episcopus. 

La proposta pedagògica, diferent per cada un dels cicles educatius centra el seu eix vertebrador en els següents aspectes:

Educació primària: Aprenem rimant. La maleta de Torras i Bages.

La visita se centra a descobrir la figura de TB com un bisbe amb inquietuds culturals molt fortes que el va portar a estar vinculat a grans figures del seu temps. Coneixerem la seva amistat amb Sert i descobrirem com va ser el procés per pintar la catedral i quins són els temes escollits. Treballarem amb dibuixos fets per la Pilarín Bayés.

Educació secundària: De mitres a pinzells. Descobrim la història plegats.

La visita es centrarà en l’encàrrec de la decoració de la catedral: a partir d’una selecció

de cartes del seu epistolari, sobretot amb Sert, s’analitzaran les relacions que estableix

el bisbe amb els artistes i el gran encàrrec que va rebre Sert per la Catedral. Profunditzarem amb la iconografia de la decoració interior de la catedral, una obra singular i única i, alhora, un emblema de la ciutat de Vic.

Batxillerat: Torras i Bages: una peça clau en la història.

A partir d’una selecció de cartes del seu epistolari, sobretot amb Sert, s’analitzaran les relacions que estableix el bisbe amb els intel•lectuals de l’època com Joan Maragall, Sor Eulàlia Enzizu o els germans Llimona i el gran encàrrec que va suposar la pintura de la Catedral.

Per altra banda, durant els mesos de gener, febrer, març i abril s’ofereix al públic en general la possibilitat de visitar la Catedral a través d’una visita guiada centrant el discurs en la figura de Torras i Bages i Josep Maria Sert. Una visita d’una hora i mitja de durada i que pretén donar a conèixer la figura del prelat des d’un punt de vista biogràfic, artístic, cultural i arquitectònic.

Les visites tenen una durada d’una hora i mitja i son totalment gratuïtes. Totes aquelles escoles o persones interessades en realitzar-la poden posar-se en contacte amb Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.