Notícies

Episcopus pren forma a la Catedral de Vic. La Catedral desconeguda a l’abast de tothom

El Bisbat de Vic, conjuntament amb l’Ajuntament de Vic, signa un conveni amb la Diputació de Barcelona per a dinamitzar i revaloritzar la Catedral de Vic des de diferents àmbits. En aquest sentit, estableix un conveni de col·laboració en el que la institució de la Diòcesi de Vic es compromet a realitzar un seguit d’actuacions que han de permetre a curt termini posar a l’abast de la ciutadania nous espais fins ara mai visitables a la Catedral. El conveni està dotat amb 66.771,27 euros , dels quals 40.000 euros provenen de la Diputació de Barcelona i 26.771,27 euros del Bisbat de Vic.

 

more info

Arranca el Congrés Internacional Episcopus obrint la història del Bisbat de Vic al món

Se celebra en diferents espais de Vic entre el 29 de novembre i l’1 de desembre

 

El Congrés compta amb una vuitantena d’inscrits i s’han presentat 23 comunicacions que emmarcaran els quatre àmbits principals de coneixement establerts

 

Vic, 29 de novembre de 2017.- Vic acull durant tres dies a experts i investigadors dins el marc del Congrés Internacional “Episcopus. La diòcesi de Vic i l'Església a Catalunya en el context europeu”. “Compta amb participants d’arreu provinents de Bèlgica o fins i tot dels Estats Units. La idea fonamental del Congrés és obrir la història del Bisbat a tothom: filòlegs, historiadors, arqueòlegs, pedagogs o a qualsevol que hi pugui aportar la seva part de coneixement”, explica Marc Sureda.

 

more info