Rutes temàtiques

Objectiu:

Acompanyar l’activitat esportiva i de lleure amb la història sempre és un bon tàndem. És així com es proposa dinamitzar turísticament els indrets Episcopus per tal d’arribar a la ciutadania en general i apropar els valors de l’Església a la vida habitual de la població. Se’n destaca:

Destinatari:

Públic en general.

 

 

Projecte:

Edició d’una guia d’esglésies i altres edificis relacionats amb els bisbes
L’edició d’aquesta guia ha de permetre fer accessible per a tots els públics el llocs relacionats amb la vida i obra dels quatre prelats commemorats. Es preveu que pugui estar disponible de forma gratuïta en totes les seus turístiques i religioses de Catalunya, així com també disponible per a ser descarregada per internet des de la pàgina web Episcopus. Pressupost estimat: 73.000 euros.

Dinamització de la visita de la Seu de Manresa
La dinamització de la visita de la Seu de Manresa, consagrada primigèniament pel bisbe Oliba, contempla l’elaboració de material audiovisual explicatiu de la visita, l’edició d’una àudio-guia, així com material pedagògic per a entendre l’actual edifici, la seva evolució al llarg dels segles, la implicació dels quatre bisbes commemorats i l’aportació de l’Església a la societat de cada època. Pressupost estimat: 250.000 euros.

Foment i difusió del Camí Oliba
El Camí Oliba (Montserrat-Pirineus) és una ruta d’art romànic que uneix la comarca del Bages, d’Osona i del Ripollès utilitzant com a fil conductor el bisbe Oliba i permet d’entendre i descobrir l’aportació del bisbe a la societat de l’època: www.caminsoliba.cat.

Camins i senders relacionats amb els bisbes commemorats
Està contemplada l’obertura o connexió de camins o senders que relacionin els principals espais referits a aquests quatre bisbes, de la diòcesi de Vic. En aquestes rutes, col·locació de plafons amb informació rellevant de l’acció dels bisbes. Aquestes rutes es promocionaran també a través del format track per a GPS i es podran penjar a la xarxa perquè puguin ser descarregades per tothom qui vulgui sense necessitat d’estar completament senyalitzat.

Homologació d’una ruta turística
Es preveu la confecció, disseny i homologació d’una ruta turística (amb possibilitat de fer una cursa esportiva) amb motiu d’un recorregut tradicional d’algun d’aquests bisbes o que enllaci algunes seus religioses d’interès cultural i històric del bisbat de Vic. És prevista la col·laboració amb entitats esportives o institucions que puguin promoure aquest esdeveniment.

Pressupost:

80.000 euros.

Fons de finançament:

-Subvencions d’institucions públiques relacionades amb la difusió i el foment del turisme
-Mecenatge i entitats privades
-Entitats de protecció del patrimoni històric
-Donacions privades
-Recursos propis del projecte Episcopus