Implicació del clergat

Jornada sacerdotal de tot el clergat de Catalunya:

El dilluns 11 d’abril, “Parlaré molt bé de l’entrega del clergat català al Sant Pare”, va afirmar el cardenal Beniamino Stella en acabar la magna missa concelebrada a la catedral de Vic.

Vic ha estat l’escenari de trobada interdiocesana de preveres de tot Catalunya d’aquest Any de la Misericòrdia, amb motiu del centenari de la mort del bisbe Torras i Bages. Tot el clergat català estava convocat a la jornada pels bisbes catalans i hi han participat uns 450 sacerdots, encapçalats per l’episcopat de Catalunya en ple i presidits pel cardenal Beniamino Stella, prefecte de la Sagrada Congregació per al Clergat i vingut expressament de Roma per a l’ocasió.

La jornada va començar al matí a l’Atlàntida. L’arquebisbe de Tarragona i primat, Mons. Jaume Pujol, va definir Torras i Bages com un “admirable punt de referència, que forma part del patrimoni català de santedat” i va afegir que “la seva saviesa pastoral il·lumina els reptes d’avui.

La trobada va comptar amb una conferència del cardenal Stella, un visionat d’un audiovisual sobre la figura de Torras i Bages, la celebració de l’Eucaristia a la catedral de Sant Pere de Vic i un dinar de germanor.

Els assistents van emportar-se’n també un llibret inèdit sobre la ruta turística del bisbe Torras i Bages a la ciutat de Vic.