Concurs per al disseny de vestiments litúrgics

En ocasió de la jornada intersacerdotal de tot el clergat català, el bisbat de Vic va promoure un concurs dins el sector tèxtil català i sobretot centrat a la zona d’Igualada per al disseny dels vestiments litúrgics.

Amb la idea d’involucrar el territori i fer d’aquesta necessitat una oportunitat per a apropar la moda a la cultura religiosa, es van buscar partners entre empreses del sector consolidades al territori perquè marquessin els patrons bàsics del disseny que havia de tenir cada un dels elements litúrgics, un per a cada temps (casulla, dalmàtica, estola, mitra i capa) per als més de 100 concelebrants, els 10 bisbes i arquebisbes de les diòcesis catalanes i els cardenals, prefectes i bisbes convidats a la catedral de Sant Pere de Vic.

La proposta va ser acceptada i van confeccionar-se tots els elements litúrgics que van estrenar-se en la trobada del clergat català. Un projecte únic que va suposar un trencament d’esquemes, ja que clarament hi havia un apropament de la religió al món de la moda.

Sens dubte, l’art es presenta com la via a través de la qual cristianisme i cultura caminen de la mà per fer més accessibles les veritats de la fe. En els últims anys el disseny de moda ha produït tal presència en la vida social que ha deixat de ser un ofici per a convertir-se en vertadera platea a través de la qual grans dissenyadors generen tendència. Per tant, EPISCOPUS va presentar-se com una ocasió perquè el disseny de moda participi també en aquest important rol que té l’art per a la transmissió de la fe en el diàleg amb la cultura.